Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kardinálův řez s jahodami

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Kardinálův řez s jahodami - postup přípravy

Čerstvá letošní úroda jahod si žádá originální recept na nějaký lahodný dezert. To splňuje na výbornou kardinálův řez podle receptu od paní Andy Chudobové.

Ingredience pro:
1 porce

Na žloutkové těsto

Na bílkové těsto

Na náplň

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Žloutky vyšlehejte s cukrem a jedním celým vajíčkem do tuhé pěny a postupně po částech prosévejte do těsta mouku. Vytvořte hladké těsto, které naplňte do zdobicího sáčku. Bílky vyšlehejte s cukrem do velmi tuhého sněhu a vložte ho do druhého zdobicího sáčku.

2. KROK

Plech vyložte pečicím papírem a ze sáčků vytvářejte podélné pruhy střídavě žloutkovým a bílkovým těstem. Asi v polovině vytvořte mezeru, abyste získali dva úzké a dlouhé, podobně široké pláty těsta. Ty vložte do trouby rozehřáté na teplotu 170 °C a pečte je okolo 15 minut. Po dopečení korpusy nechte vychladnout a poté z nich sloupněte pečicí papír.

3. KROK

Smetanu vyšlehejte se ztužovačem do tuhé pěny. Jahody očistěte a nakrájejte je na plátky. Jednu placku těsta položte na tácek, potřete ji svrchu jahodovým džemem a rozetřete na něj šlehačku. Na šlehačku rozmístěte plátky jahod a přiklopte poslední plackou tak, aby byla vrchní strana nahoře. Hotový kardinálův řez vložte do lednice vychladit a ztuhnout alespoň na 3 až 4 hodiny, nebo klidně přes noc. Před podáváním posypejte moučkovým cukrem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů