Kardinálův řez s jahodami

i Zdroj fotografie: Andy Chudobová
i Zdroj fotografie: Andy Chudobová
ČAS PŘÍPRAVY
45 minut
ČAS VAŘENÍ
15 minut
NÁROČNOST
Snadná

Kardinálův řez s jahodami - postup přípravy

Čerstvá letošní úroda jahod si žádá originální recept na nějaký lahodný dezert. To splňuje na výbornou kardinálův řez podle receptu od paní Andy Chudobové.
1. KROK

Žloutky vyšlehejte s cukrem a jedním celým vajíčkem do tuhé pěny a postupně po částech prosévejte do těsta mouku. Vytvořte hladké těsto, které naplňte do zdobicího sáčku. Bílky vyšlehejte s cukrem do velmi tuhého sněhu a vložte ho do druhého zdobicího sáčku.

2. KROK

Plech vyložte pečicím papírem a ze sáčků vytvářejte podélné pruhy střídavě žloutkovým a bílkovým těstem. Asi v polovině vytvořte mezeru, abyste získali dva úzké a dlouhé, podobně široké pláty těsta. Ty vložte do trouby rozehřáté na teplotu 170 °C a pečte je okolo 15 minut. Po dopečení korpusy nechte vychladnout a poté z nich sloupněte pečicí papír.

3. KROK

Smetanu vyšlehejte se ztužovačem do tuhé pěny. Jahody očistěte a nakrájejte je na plátky. Jednu placku těsta položte na tácek, potřete ji svrchu jahodovým džemem a rozetřete na něj šlehačku. Na šlehačku rozmístěte plátky jahod a přiklopte poslední plackou tak, aby byla vrchní strana nahoře. Hotový kardinálův řez vložte do lednice vychladit a ztuhnout alespoň na 3 až 4 hodiny, nebo klidně přes noc. Před podáváním posypejte moučkovým cukrem.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
5/5 (82%) 349 hlasů
Nahlásit chybu
147 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty