Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kokosový dort Raffaello s vanilkovým krémem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 42 minut

Kokosový dort Raffaello s vanilkovým krémem - postup přípravy

Kokosový dort Raffaelo spojuje jemnost jemného krému s lehkým korpusem. Připravte si luxusní pochoutku a užijte si nezapomenutelný chuťový zážitek.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Krém

Těsto

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte krém. Žloutky vložte do rendlíku a vyšlehejte je s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Poté do nich vmíchejte mouku se zakysanou smetanou. 

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, doporučujeme mouku před použitím prosít.

2. KROK

Směs položte na teplo a vařte ji 1–2 minuty, do zhoustnutí. Poté krém přendejte do mísy, přikryjte ho potravinovou fólií a vložte do lednice, kde ho nechte vychladnout.

Poznámka: Fólii na krém umístěte tak, aby se ho přímo dotýkala. Díky tomu na něm nevznikne škraloup.

3. KROK

Zatím připravte těsto. V míse vyšlehejte vaječný bílek se špetkou soli. Do směsi následně vešlehejte cukr s citronovou šťávou – směs šlehejte 7 minut, dokud nevznikne tuhý sníh, do kterého opatrně vmíchejte prosátou mouku s moučkovým cukrem.

4. KROK

Těstem naplňte dortový ráfek vyložený pečicím papírem, promíchejte ho špejlí, aby z něj odešel vzduch, a pečte ho v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 35–40 minut. Po upečení vložte korpus do lednice a nechte ho vychladit.

Poznámka: Pro tento recept byl použitý dortový ráfek o průměru 20 cm.

5. KROK

Tip: Zda je těsto upečené, zjistíte tak, že do něj píchnete špejli. Pokud ji vyndáte čistou, máte upečeno. Pokud se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.

6. KROK

V míse šlehejte 3–4 minuty máslo, vychladlý krém promíchejte a poté ho postupně do másla vešlehejte. Korpus vyjměte z dortového ráfku a horizontálně ho rozkrojte na dvě části. 

7. KROK

První část vraťte do dortového ráfku, jehož stěny pokryjte cukrářskou fólií, a korpus potřete polovinou množství krému, který zakryjte druhou částí korpusu. Dezert vložte na 2  hodiny do lednice a poté z něj sejměte dortový ráfek i fólii. 

8. KROK

Strany kokosového dortu Raffaello potřete zbytkem krému a obalte strouhaným kokosem. Povrch dezertu ozdobte hoblinami bílé čokolády.

Tip: Dort servírujte nakrájený na kousky. Díky svému vzhledu se skvěle hodí i jako slavnostní moučník.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů