Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Koláčky z kynutého těsta se 2 druhy náplní

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Koláčky z kynutého těsta se 2 druhy náplní - postup přípravy

Koláčky z kynutého těsta se 2 náplněmi nabízí sladkou rozmanitost chutí, díky které si každý najde svou oblíbenou variantu. Skvěle se hodí ke snídani i k odpolední kávě.

Ingredience pro:
12 kusů
+ -

Těsto

Na potření

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mouku smíchejte s cukrem, solí a sušeným droždím. Přidejte mléko, vejce s teplou vodou a uhněťte těsto, které vložte do, olejem vymazané, mísy. 

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte. 

2. KROK

Těsto přikryjte potravinovou fólií a nechte ho 1 hodinu kynout na teplém místě. Po hodině těsto znovu prohněťte, abyste ho zbavili přebytečného vzduchu a rozdělte ho na 12 stejně velkých částí. 

3. KROK

Z každé části vytvořte bochánek, který položte na plech, vyložený pečicím papírem. Bochánky, přitlačením k plechu, mírně zploštěte, přikryjte je fólií a nechte je kynout dalších 10 minut. 

4. KROK

Každý bochánek potřete olejem a v jeho středu vytvořte důlek, do kterého vložte citronovou marmeládu a borůvkový džem. Koláčky přikryjte fólií a nechte je kynout dalších 30 minut. 

Poznámka: Obě náplně můžete střídat. Vytvoříte tak šest borůvkových a šest citronových koláčků.

5. KROK

Koláčky z kynutého těsta potřete rozšlehaným vejcem a pečte je v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 25 minut. 

Poznámka: Dezert nechte volně vychladnout a servírujte ho k odpolední kávě nebo jako sladkou snídani.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Aroma von Brot

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů