Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený jahodový dezert s želatinou

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Nepečený jahodový dezert s želatinou - postup přípravy

Máte chuť na něco sladkého a přeci jen lehkého? Potom si zkuste připravit lahodný jahodový dezert s želatinou. Hotový bude během několika málo minut. Hodí se především ke konzumaci v horkých letních dnech. Je velmi osvěžující.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si čerstvé jahody pečlivě očistíte, omyjete a pokrájíte na menší kousky.




Poté je umístěte do mixéru a rozmělněte na jemné pyré.

V něm pak rozmíchejte práškovou želatinu a směs přendejte do menšího rendlíku. Zde ji nechte nabobtnat asi čtvrt hodiny.

Nakonec vše provařte na středním plamenu a dochuťte dle preferencí moučkovým cukrem a citronovou šťávou.

Až budete mít jahodovou směs uvařenou, ještě teplou ji prošlehejte ručním mixérem (po dobu 15 minut).

Nakonec vše přelijte do kulaté či hranaté formy (ideální je forma ze silikonu), překryjte potravinovou fólií a dejte chladit do lednice na minimálně tři hodiny.

Ztuhlý a vychlazený dezert s jahodovou příchutí vyjměte z lednice, pokrájejte na menší porce a podávejte třeba s ledovou kávou anebo s mléčným koktejlem.

Hodit se ovšem bude i klasické espresso, latté i cappuccino. Doplnit zákusek pak můžete i o kopeček šlehačky. Přejeme vám dobrou chuť.

Pokud budete chtít svůj nepečený dezert s jahodovou příchutí vylepšit, můžete vcelku klidně do želatinové směsi před tuhnutím zakomponovat i celé kousky čerstvých jahod. Hodit se bude i nastrouhaná hořká čokoláda. Z ní je možné připravit i lahodnou polevu na zákusek. Obdobným způsobem pak lze vyrobit i dezert jiné příchutě (z borůvek, malin, meruněk a podobně).

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů