Rychlý jablečný koláč s vanilkou a skořicí

Další 0 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
25 minut
ČAS VAŘENÍ
15 minut
NÁROČNOST
Snadná

Rychlý jablečný koláč s vanilkou a skořicí - postup přípravy

Možná jste to nevěděli, ale pečení je účinný prostředek, jak zahnat stres z běžného života. V tu chvíli totiž můžete „vypnout“ a soustředit se pouze na váš pokrm a na to, jak se těšíte na výsledek. Schválně si to vyzkoušejte s tímto receptem na jablečný koláč.
1. KROK

Do větší mísy dejte máslo, cukr, rozklepnutá vejce, prášek do pečiva, plnotučné mléko a mouku. Těsto ručně či v kuchyňském robotu hněťte, dokud nezíská homogenní konzistenci. Poté ho zabalte do potravinářské fólie a nechejte ho v lednici, dokud nepřipravíte jablečnou náplň.

2. KROK

Všechna jablka oloupejte a zbavte je jadřinců a stopek. Nakrájejte je na menší kousky a poté je nastrouhejte. Přidejte k nim třtinový a vanilkový cukr, skořici a důkladně směs promíchejte. Těsto vytáhněte z lednice a rozdělte ho na dvě poloviny. Pomoučněte si pracovní plochu a rozválejte první polovinu těsta.

3. KROK

Přemístěte jej na plech na pečení (42 x 33 cm) vyložený pečicím papírem a případně ho na něm dodatečně rozválejte, aby bylo rovnoměrně rozprostřeno. Naneste na něj náplň. Poté rozválejte druhou polovinu těsta a přeneste jej na ni. Svrchu těsto propíchejte vidličkou a dejte koláč do trouby předehřáté na 200 stupňů péct na 15 minut. Poté ho posypejte moučkovým cukrem a můžete podávat. Dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Galerie

Další 0 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 369 hlasů
Nahlásit chybu
128 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty