Kolínka s mletým masem, paprikou a rajčaty - postup přípravy
Naplňte svůj žaludek skvělým aromatickým jídlem, podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Kolínka s mletým masem jsou plná zeleniny a rozmanitého koření.
Masová směs
Těstoviny
Cibuli, česnek a kapii nakrájejte nadrobno. Na pánvi s rozpáleným olejem smažte cibuli 2–3 minuty a po této době k ní přidejte mleté maso.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.
Ingredience zamíchejte a maso smažte 3 minuty, dokud nezhnědne. Poté k němu přidejte kapii s česnekem a směs ochuťte drceným kmínem, sušeným oreganem, pepřem a mletou sladkou paprikou.
Přidejte sójovou omáčku, sladkou chilli omáčku a krájená loupaná rajčata. Po důkladném promíchání pokrm vařte 20 minut, pod pokličkou.
Poznámka: Je-li to nutné, masovou směs dochuťte solí.
Směs s masem na závěr smíchejte s uvařenými těstovinami a pokrm servírujte posypaný nasekanou petrželkou.
Tip: Milovníci sýra mohou kolínka s mletým masem posypat trochou nastrouhaného čedaru nebo goudy.
Poznámka: Těstoviny je obecně nutné vařit v osolené vodě 9–11 minut. Vždy se ale řiďte pokyny na obalu konkrétního produktu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.