Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Lasagne s masem a boloňskou omáčkou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 55 minut

Lasagne s masem a boloňskou omáčkou - postup přípravy

Tento pokrm si zamilujete díky jeho jednoduché přípravě a šťavnaté konzistenci. Upečte si chutné lasagne s boloňskou omáčkou, které můžete podávat jako oběd, ale i jako slavnostní jídlo.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Bešamel

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli oloupejte a nastrouhejte najemno. Stejný postup opakujte také s mrkví. Do mísy si připravte mleté maso a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. 

Tip: Chcete-li, aby mělo maso výraznější chuť, můžete ho osolit a opepřit. 

2. KROK

V pánvi rozehřejte máslo a česnek na něm cca 30 vteřin restujte. Poté přidejte cibuli s mrkví a mleté maso. Ingredience zamíchejte a smažte 5 minut, dokud nebude maso hotové. 

3. KROK

Do pánve přilijte rajčatovou omáčku smíchanou se lžící rajčatového protlaku, přisypte sušenou bazalku, sůl a pepř, zamíchejte a pod pokličkou duste 10 minut.

4. KROK

Zatím si připravte bešamel. V hrnci rozpusťte máslo, které zaprašte moukou a vytvořte jíšku. Do hrnce přilijte za stálého míchání mléko a směs ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. 

5. KROK

Do vroucí vody dejte vařit lasagne, poté je zchlaďte v míse se studenou vodou a osušte je čistou utěrkou. Následně začněte pokrm vrstvit do zapékací mísy, jejíž dno vymažte trochou bešamelu. 

6. KROK

Na bešamel položte lasagne a na ně maso, které znovu potřete bešamelem a posypte nastrouhaným sýrem.

Poznámka: Tento postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Vrstvení byste měli zakončit nastrouhaným sýrem.

7. KROK

Lasagne vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte je 40 minut. 

Tip: Pokrm podávejte nakrájený na kousky a ozdobte jej lístky čerstvé bazalky

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů