Korejská marinovaná rajčata - postup přípravy
Tento recept je vlastně obrovsky jednoduchý, výsledek ale stojí za to. Nejsou to totiž jen obyčejná rajčata – díky kořeněné marinádě založené na paprikovém pyré získají neobyčejně zajímavou chuť.
Ingredience
Rajčata omyjte a nakrájejte je na čtvrtiny. Papriku očistěte od stopky a semeníku a nakrájejte ji na větší kostky, které v elektrickém mlýnku semelte na jemnou pastu. Čerstvou petrželku a kopr nasekejte najemno, česnek prolisujte a obojí přidejte do misky k paprice spolu se solí, cukrem, pepřem a mletým koriandrem. Přilijte rostlinný olej a ocet a vše dobře promíchejte.
Připravte si vysokou užší sklenici a na její dno položte pár kousků rajčat. Přidejte lžíci paprikové marinády a vrstvy promíchejte. Vložte další patro rajčat, další jednu či dvě lžíce marinády a opět promíchejte. Stejným způsobem pokračujte, dokud vám nedojdou ingredience.
Sklenici s rajčaty uzavřete, protřepejte a nechte ji v lednici přes noc uležet. Druhý den vyklopte rajčata do misky a podávejte jako předkrm nebo lahodnou a zdravou chuťovku.