Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Korejský salát z červené řepy

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 1 minuta

Korejský salát z červené řepy - postup přípravy

Hledáte-li zajímavou přílohu k masu nebo svému oblíbenému pečivu, inspirujte se Asií. Korejský salát je výbornou a osvěžující pochoutkou, kterou připravíte za pár minut, a navíc díky ní dodáte svému tělu spoustu živin.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Červenou řepu omyjte a oloupejte. Poté ji nastrouhejte na tenké nudličky, které zasypte solí. Řepu promíchejte a nechte ji odpočívat 30 minut. 

Poznámka: Díky soli řepa zkřehne a bude jemnější.

2. KROK

Po této době z řepy vymačkejte přebytečnou šťávu a dejte ji do jiné mísy. K nastrouhané vymačkané řepě přisypte cukr, přilijte ocet a vše zamíchejte. 

3. KROK

Oloupejte a nasekejte česnek nadrobno a osmažte ho společně s koriandrem v rozpáleném oleji. Poté směs přidejte do mísy s řepou a vše zamíchejte. Mísu zakryjte potravinovou fólií a nechte ji chladnout 3–4 hodiny.

Tip: Česnek nesmažte déle než jednu minutu, mohl by zhořknout.

4. KROK

Po této době řepu zasypte sezamovými semínky, vše zamíchejte a můžete podávat.

Tip: Korejský salát skvěle chutná s pečivem a bylinkami, jako je například kopr nebo petrželka. Můžete ho ale podávat také jako přílohu k masu.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů