Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Korejská marinovaná rajčata

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Korejská marinovaná rajčata - postup přípravy

Tento recept je vlastně obrovsky jednoduchý, výsledek ale stojí za to. Nejsou to totiž jen obyčejná rajčata – díky kořeněné marinádě založené na paprikovém pyré získají neobyčejně zajímavou chuť.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Rajčata omyjte a nakrájejte je na čtvrtiny. Papriku očistěte od stopky a semeníku a nakrájejte ji na větší kostky, které v elektrickém mlýnku semelte na jemnou pastu. Čerstvou petrželku a kopr nasekejte najemno, česnek prolisujte a obojí přidejte do misky k paprice spolu se solí, cukrem, pepřem a mletým koriandrem. Přilijte rostlinný olej a ocet a vše dobře promíchejte.

2. KROK

Připravte si vysokou užší sklenici a na její dno položte pár kousků rajčat. Přidejte lžíci paprikové marinády a vrstvy promíchejte. Vložte další patro rajčat, další jednu či dvě lžíce marinády a opět promíchejte. Stejným způsobem pokračujte, dokud vám nedojdou ingredience.

3. KROK

Sklenici s rajčaty uzavřete, protřepejte a nechte ji v lednici přes noc uležet. Druhý den vyklopte rajčata do misky a podávejte jako předkrm nebo lahodnou a zdravou chuťovku.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů