Krabí pomazánka s vejcem a jarní cibulkou - postup přípravy
Nevíte-li, co naservírovat svým hostům, až přijdou na návštěvu, určitě vyzkoušejte chutnou krabí pomazánku podle paní Ladislavy Šatavové. Připravíte ji rychle, jednoduše a v lednici vám vydrží i několik dní.
Ingredience
Celer očistěte, oloupejte a nakrájejte na větší kousky, které vařte aspoň 20 minut, do změknutí. Dejte si vařit také vejce, a to na 10 minut.
Zatímco se celer s vejcem vaří, nakrájejte si krabí tyčinky a jarní cibulku najemno a vložte vše do mísy. Jakmile se uvaří celer s vejcem, vejce oloupejte a společně se zeleninou jej nakrájejte nadrobno a přidejte do misky s krabími tyčinkami.
Směs v míse ochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou a vše spojte majonézou.
Tip: Chlebíčky můžete ozdobit kolečky oblíbeného salámu a kyselou okurkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.