Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jemný dezert ze zakysané smetany, kondenzovaného mléka a oplatek v čokoládě

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Jemný dezert ze zakysané smetany, kondenzovaného mléka a oplatek v čokoládě - postup přípravy

Chuť na sladké už si na vás nikdy nepřijde. Kromě toho ji nemusíte zahánět vždy nutně nezdravými věcmi. Dezert, který vám dnes představíme, je snadný a rychlý na přípravu a skládá se prakticky výhradně ze smetany. Dochucený je citronovou šťávou a zahuštěný drtí z čokoládových oplatek. Že to zní fantasticky!

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Připravte si hlubokou obdélníkovou misku, do které vylijte dva kelímky zakysané smetany. Přidejte jednu plechovku kondenzovaného mléka a metličkou vše důkladně promíchejte, abyste získali jednolitou krémovou směs. Vymačkejte šťávu ze dvou citrónů a přidejte ji do misky ke smetanové směsi. Metličkou opět velmi dobře promíchejte a dejte si záležet, aby ani trocha šťávy nezůstala plavat na povrchu směsi. Výsledkem by měla být celkem řídká až tekutá smetanová hmota.

2. KROK

Dva balíčky oplatek v mléčné čokoládě, jako jsou třeba proslulé kitkat, vybalte z obalu a nakrájejte diagonálně je na tenké proužky. Ty s pomocí prstů rozmělněte na drobivou hmotu a nasypejte ji do mísy ke smetanovému dezertu. Metlou pak směs naposledy promíchejte tak, aby se oplatková drť rovnoměrně rozptýlila v celém objemu hmoty v misce.

3. KROK

Připravený dezert vložte alespoň na 3 hodiny do ledničky ztuhnout a pak s velkou chutí podávejte. Nejlépe chutná tak, že se celá rodina sejde s velkými lžícemi kolem misky a společně a s velikou chutí tuhle velikánskou dobrotu zbaští.

4. KROK

Pokud byste chtěli tento recept ozvláštnit, můžete vedle sušenek přidat ke hmotě také lentilky, cukrové piškoty nebo některý z oblíbených druhů sladkých cereálií, jako jsou třeba skořicové čtverečky nebo obilné čokoládové kuličky. Perfektně se ke smetanové dobrotě hodí, a navíc díky nim tento dezert nikdy nezevšední. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů