Křehké sněhové sušenky sypané cukrem - postup přípravy
Pokud hledáte snadný recept, který vám u vánočního posezení vykouzlí úsměv na tváři, vyzkoušejte křehké sněhové sušenky. Před servírováním je stačí jen posypat moučkovým cukrem.
Ingredience
V misce smíchejte změklé máslo, kukuřičný škrob, hladkou mouku, cukr a vanilkový cukr. Vše důkladně smíchejte a vypracujte hladké těsto.
Vytvořte z těsta malé kuličky a rozmístěte je na plech vyložený pečicím papírem. Mezi kuličkami dělejte menší rozestupy.
Pomocí vidličky kuličku lehce stlačte a vytvořte tak ozdobné proužky. Poté je nechte odpočinout v lednici asi 15 minut. Tím zajistíte, že se během pečení příliš neroztečou.
Troubu předehřejte na 160 °C a sušenky pečte 10–12 minut. Důležité je, zůstaly stálé bílé. Poté je vyjměte z trouby a nechte je zcela vychladnout. Před servírováním je můžete posypat moučkovým cukrem.
Tip: Do půlky těsta přidejte strouhaný kokos a vznikne vám další druh cukroví.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.