Ihned měkké perníčky s medem - postup přípravy
Připravte si ihned měkké perníčky podle rychlého receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Jsou oblíbené pro svou jednoduchou přípravu a jedinečnou chuť.
Těsto
Na potření a zdobení
Hladkou mouku smíchejte s moučkovým cukrem, jedlou sodou a perníkovým kořením.
Poznámka: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, mouku předem prosejte.
Jakmile se ingredience propojí, přidejte k nim vejce, rozpuštěné máslo a med. Vytvořte těsto, které zabalte do potravinové fólie a uložte do lednice přes noc.
Před vykrajováním perníčků si připravte směs na potření a smíchejte vaječný žloutek s vodou. Na pomoučeném povrchu z těsta vyválejte plát o výšce 0,4 cm, z kterého vykrojte perníčky libovolných tvarů.
Perníčky odkládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 9–10 minut.
Poznámka: Doba pečení závisí na vlastnostech vaší trouby. Perníčky by měly být upečené dozlatova.
Upečené perníčky potřete rozšlehaným žloutkem s vodou a ozdobte je polevou, dle vlastní fantazie.
Tip: Perníčky můžete ozdobit kupovanou polevou, například od firmy Dr. Oetker, nebo si můžete připravit domácí polevu z bílků, cukru a citronové šťávy.
Ihned měkké perníčky nechte vychladnout a poté je uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě, na tmavém a chladném místě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem