Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křehké tyčinky s čokoládou a vanilkou

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 33 minut

Křehké tyčinky s čokoládou a vanilkou - postup přípravy

Křehké tyčinky s čokoládou potěší všechny milovníky drobného vánočního cukroví. Výhodou jejich přípravy je rychlost a jednoduchost, kterou ocení i začínající kuchaři.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte se špetkou soli, klasickým cukrem a vanilkovým cukrem. Přidejte olej a míchejte, dokud se ingredience nepropojí. Do směsi vsypte mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva a vytvořte těsto. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s práškem předem prosejte.

2. KROK

Do těsta zapracujte čokoládové sypání a poté ho rozdělte na čtyři části. Z každého kousku těsta vytvořte váleček o průměru 1,5 cm, který rozdělte na tyčinky o délce 5–6 cm. 

3. KROK

Tyčinky vyskládejte na plech pokrytý pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut.

Poznámka: Postup opakujte i u ostatních částí těsta.

4. KROK

Tyčinky nechte chvíli volně chladnout a poté jejich okraje namočte do rozpuštěné čokolády, kterou nechte zaschnout.

Poznámka: Čokoládu rozpustíte během 3 minut v mikrovlnné troubě nebo vodní lázni.

5. KROK

Křehké tyčinky s čokoládou uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě, na suchém, tmavém a chladném místě. Díky tomu vydrží dlouho čerstvé.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů