Kuřecí paličky v jogurtové marinádě pečené s bramborami a mrkví

Další 4 fotografie
Další 4 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
120 minut
ČAS VAŘENÍ
40 minut
NÁROČNOST
Snadná

Kuřecí paličky v jogurtové marinádě pečené s bramborami a mrkví - postup přípravy

Z jednoho pekáčku jsou ty nejchutnější obědy a večeře. Nejenže se chutě přísad propojí jako při žádném jiném způsobu přípravy, ale navíc neušpiníte ani tolik nádobí jako při běžném vaření. A to je přece skvělé! Navíc příprava zabere jen minimum času a pak už se vše jen bezpracně peče.

Jogurt nalijte do větší misky a přidejte k němu sladkou a pálivou červenou papriku, rozmarýn, kurkumu, očištěný a prolisovaný či na jemné plátky krájený česnek, sůl, mletý černý pepř a případně kari a muškátový oříšek. Marinádu pečlivě promíchejte, dokud jogurt nezíská jednotnou barvu a přísady se úplně nesmísí.

Kuřecí paličky umyjte a osušte papírovou utěrkou a případně dočistěte od zbytků peří. Vložte paličky do mísy s marinádou a míchejte, dokud se všechna úplně neobalí jogurtem. Pak vložte mísu s marinovanými stehýnky do lednice alespoň na 2 hodiny vychladit a nasáknout kořením. Čím déle je budete marinovat, tím budou jemnější a voňavější.

Zatímco se kuře chladí, připravte zeleninu. Brambory a mrkev oloupejte a nakrájejte na silnější plátky. Jestliže používáte nové a menší brambory, můžete je nechat buďto celé, anebo je jen rozkrojte na polovinu. Pokud chcete, nemusíte brambory ani loupat. Stačí důkladně očistit slupku od nečistot a péct je i s ní. Všechnu zeleninu vložte do mísy, postříkejte olejem a promíchejte. Pak ji posolte, opepřete a případně posypejte paprikou a znovu dobře promíchejte, aby se koření dostalo na všechny plátky.

Připravte si zapékací misku vymazanou máslem a vyrovnejte do ní připravenou kořeněnou zeleninu. Na ni rozložte kuřecí paličky a vše zalijte zbývající marinádou z misky.




Na vrch rozložte kostky másla a pošlete pekáček do trouby vyhřáté na 180 °C péct po dobu 35 až 40 minut.

Servírujte několik paliček s trochou zeleniny a doplňte o čerstvé okurky či salát ze sezónní zeleniny.

Dobrou chuť.

Galerie

Další 4 fotografie
Další 4 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 164 hlasů
Nahlásit chybu
115 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma
Dezerty, moučníky, sladkosti
Kynuté bochánky s meruňkovou zavařeninou a pudinkem
0 hlasů
90 minut
25 minut
Bezmasá jídla
Zlatavé opečené brambory na másle se zeleným chilli a čerstvým koriandrem
0 hlasů
15 minut
90 minut
Bezmasá jídla
Smažená omeleta z instantních nudlí a sýrem
0 hlasů
10 minut
15 minut
Hlavní chody
Sekané kuřecí řízečky se zakysanou smetanou a petrželkou
0 hlasů
20 minut
20 minut

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty