Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křehký třešňový koláč s tvarohem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 41 minut

Křehký třešňový koláč s tvarohem - postup přípravy

Pokud hledáte inspiraci na osvěžující dezert k odpolední kávě nebo na oslavu, připravte třešňový koláč s tvarohem. Je křehký, nadýchaný a úžasně lahodný.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Tvarohová náplň

Třešňová náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte těsto. Vejce vyšlehejte společně s cukrem a špetkou soli. Ve větší míse smíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a změklým máslem. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte k nim vaječnou směs a vytvořte těsto. 

2. KROK

Tip: Máslo před přidáním nakrájejte na kostky. Budou se vám s moukou lépe spojovat.

3. KROK

Těstem vyložte formu na koláč, kterou poté vložte na 20–30 minut do lednice.

Tip: Aby se koláč z formy lépe vyndával, vymažte ho máslem a vysypte moukou. Můžete ho také vyložit pečicím papírem. 

4. KROK

Nyní vytvořte tvarohovou náplň. Tvaroh smíchejte s cukrem, vejci, škrobem, vanilkovým extraktem a zakysanou smetanou. Tyčovým mixérem ingredience spojte v hladkou náplň, kterou pokryjte těsto ve formě. Dezert následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35–40 minut. 

5. KROK

Nyní připravte třešňovou náplň. Do rendlíku vložte vypeckované třešně, ke kterým vsypte směs škrobu a cukru. Vše zalijte třešňovým likérem, ingredience důkladně zamíchejte a na mírném ohni je zahřívejte 30–60 vteřin. 

6. KROK

Po upečení nechte dezert volně vychladnout a pokryjte ho třešňovou náplní. 

Poznámka: Třešňový koláč s tvarohem vložte do lednice, a jakmile ztuhne, servírujte ho nakrájený na kousky.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Yuliya Small

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů