Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dvoubarevná roláda s dvěma druhy krémů

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Dvoubarevná roláda s dvěma druhy krémů - postup přípravy

Rolády jsou vděčným dezertem. Na přípravu nejsou nijak složité a při servírování oslní tím, jak vypadají. Tato zaujme křehkostí, vůní, ale i obsahem dvou druhů krémů. Stačí ji ochutnat a doslova se jenom rozplyne na jazyku. Už to je důvod ji vyzkoušet.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Základem přípravy je těsto. Jako první je nezbytné vyšlehat vaječné bílky až do podoby pevného a tuhého sněhu. V tu chvíli se do nich vmíchá také cukr, ale i rozšlehané žloutky. Pro zajištění správné konzistence je třeba přidat také olej. Vše se míchá až do chvíle, dokud nevznikne dokonale vláčné a jednotné těsto. Do něho se následně vmíchá také čokoládový pudink.

2. KROK

Těsto se nalije na plech, který je pokrytý pečicím papírem, popřípadě je vymazaný máslem. To zabrání případnému připalování. Těsto se na plechu rozetře do stran tak, aby bylo všude stejně vysoké a mělo správný obdélníkový tvar, kopírující samotný plech. Ten poté zamíří do trouby rozehřáté na 200 stupňů Celsia. Doba pečení těstě je přibližně 20 minut. Kontrola proběhne klasicky špejlí.

3. KROK

Po dobu pečení přichází doba na přípravu vanilkového krému. V samostatné nádobě začněte nalitím smetany, do které se následně přidá také mléko a také vanilkový pudink. Vše se dobře rozmíchá a následně zahřívá. Buď přímo na sporáku, nebo v mikrovlnné troubě. Cílem je docílit jemného a vláčného vanilkového krému.

4. KROK

Finalizace rolády je snadná. Na upečené a již chladné těsto se začne nanášet vanilkový krém v rovnoměrné vrstvě. Poté se roláda opatrně zabalí. Na závěr se polije čokoládovou polevou. Ta se vytvoří rozpuštěním hořké čokolády a másla. Případně ji lze zjemnit také smetanou nebo mlékem. Po polití se roláda nechá chladnout. Následně je připravena ke krájení a samozřejmě i servírování.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů