Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pivní štrúdl s jablky a rozinkami

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Pivní štrúdl s jablky a rozinkami - postup přípravy

Pokud hledáte tradiční dezert v originálním provedení, vyzkoušejte tento pivní štrúdl s jablky a rozinkami podle YouTube kanálu Vaření s Jančou. Před podáváním ho jen stačí posypat moučkovým cukrem.

Ingredience pro:
2 kusy
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do mísy nasypte polohrubou mouku, přidejte do ní změklý 100% tuk a zalijte ji pivem. Poté do k ní přisypte kypřicí prášek do pečiva a ze směsi vytvořte hladké nelepivé těsto.

2. KROK

Těsto vložte do mísy, přikryjte ho potravinářskou fólií a nechte ho odpočinout. Mezitím omyjte jablka pod tekoucí vodou, oloupejte je, zbavte je jádřinců a nastrouhejte je na hrubém struhadle.

3. KROK

Z jablek vymačkejte přebytečnou šťávu. Poté do nich přidejte vanilkový cukr, rozinky a mletou skořici. Následně do ní přisypte strouhanku a vše pečlivě promíchejte.

4. KROK

Na pomoučenou pracovní plochu přendejte polovinu těsta a rozválejte ho na výšku 2–3 mm. Poté na něj rozprostřete polovinu jablek po celé ploše kromě okrajů.

5. KROK

Těsto srolujte a konce stačte prsty, aby náplň nevytekla. Poté závin přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Zbylé těsto zpracujte stejným způsobem.

6. KROK

Záviny potřete rozšlehaným vejcem a poté je vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a pečte je po dobu 25 minut. Následně je vyjměte a nechte je zcela vychladnout.

7. KROK

Upečený závin můžete podávat se šlehačkou, ochucenou zakysanou smetanou, vanilkovou zmrzlinou nebo ho jen před podáváním posypejte moučkovým cukrem.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů