Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Krémové latte řezy s čokoládovou polevou

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Krémové latte řezy s čokoládovou polevou - postup přípravy

Vyzkoušejte dezert podle paní Dagmar Kazdové, který vypadá i chutná jako od profesionální cukrářky. Krémové latte řezy s čokoládovou polevou vás překvapí nejen svou nenáročnou přípravou, ale především dokonale vyváženou chutí.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

Pudinkový krém

Na ozdobu

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Pudinkové prášky smíchejte s trochou mléka. Zbytek mléka přiveďte k varu, poté do něj přilijte rozmíchaný pudinkový prášek se 3 lžícemi cukru a uvařte ho do zhoustnutí. Poté jej nechte zcela vychladnout.

2. KROK

Vejce ušlehejte s cukrem a horkou kávou do pěny. Poté do směsi přidejte hladkou mouku, olej, kakao a kypřicí prášek do pečiva.

3. KROK

Těsto lehce promíchejte a vylijte ho na plech s vyšším okrajem vyložený pečicím papírem. Vložte ho do předehřáté trouby na 180 °C a pečte ho po dobu 8–⁠10 minut. Poté ho vyjměte a nechte ho zcela vychladnout.

4. KROK

Změklé máslo vyšlehejte s cukrem a postupně do něj přidávejte po lžících pudink. Nakonec do něj zašlehejte rum, instantní kávu a měkký tvaroh.

5. KROK

Smetanu ke šlehání vyšlehejte se ztužovačem. Krém natřete na korpus a poté ho ozdobte vyšlehanou šlehačkou. Nakonec řez ozdobte rozpuštěnou čokoládovou polevou.

6. KROK

Řezy nechte vychladit a poté ho nakrájejte. Jednotlivé kousky můžete ozdobit dle vlastní fantazie.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů