Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Krémový dort s jogurtem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Krémový dort s jogurtem - postup přípravy

Hledáte inspiraci, co se týká receptu na dort pro oslavence? Zcela jistě jej potěšíte tímto dezertem. Krémový dort s jogurtem není na přípravu nikterak složitý a chutná báječně. A díky ovocnému jogurtu je i velice osvěžující. Zachutná nejen oslavenci, ale také všem přítomným hostům.

Ingredience pro:
4 porce

Těsto

Náplň

Cukerný sirup

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Jak postupovat při přípravě těsta?

V hlubší míse si vyšlehejte vejce s cukrem do pěny. Následně přidejte špetku soli, vanilkovou esenci a slunečnicový olej.




Suroviny dobře promíchejte. Do směsi poté zakomponujte i prosetou polohrubou mouku, kypřící prášek a vlijte mléko. Vypracujte pomocí metličky homogenní hladké těsto.

Pečení těsta v pánvi

K pečení těsta na dort nepotřebujete troubu, postačí vám obyčejná pánev. Tu si rozpalte. Těsto si rozdělte na tři díly a postupně jej vlévejte do rozpálené pánve a na mírním ohni pečte přikryté poklicí zhruba 7 až 8 minut.


Pak placku otočte a pečte z druhé strany další tři minuty. Takto postup zopakujte třikrát, abyste získali tři pláty na dort. Korpusy nakonec nechte vychladnout.

Příprava krému a kompletace dortu

Ze smetany si ušlehejte hustý krém, ten pak ochuťte cukrem. Do smetanové náplně následně zamíchejte i ovocný jogurt. Vznikne vám tak směs, kterou budete plnit dort. Jednotlivé vychladlé korpusy pokapejte cukrovým sirupem z kondenzovaného mléka a vody a důkladně promažte ovocným jogurtovým krémem. Takto spojte všechny díly. Dort pomažte i zvenku, aby vypadal celistvě.

Ozdobit jej můžete krémem pomocí cukrářského sáčku. Na povrch lze vyskládat i čerstvé ovoce dle druhu ovocného jogurtu. Vhodné jsou jahody, borůvky, maliny, nebo i banán. Krémový dort nechte v lednici několik hodin vychladit (nejlépe přes noc) a podávejte spolu s šálkem kávy, nebo kakaa pokrájený na jednotlivé porce. Dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů