Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečené broskve s vůní vanilky

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Pečené broskve s vůní vanilky - postup přípravy

Urodily se vám na zahradě krásné šťavnaté broskve a je jich skutečně požehnaně? Potom některé z nich upečte v alobalu s vanilkou a dalšími aromatickými ingrediencemi. Budete se oblizovat až za ušima a s vámi i celá rodina!

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si pečlivě omyjete broskve, rozpůlíte je a vyjměte pecky.




Následně si v misce rozmíchejte měkké máslo spolu se semínky z vanilkového lusku a také přidejte hnědý cukr spolu s citronovou kůrou. Směsí nakonec ovoce plňte. Na půlku broskve potřebujete asi lžičku.

Dále plněné broskve vyskládejte na dva pláty alobalu na sobě a na ovoce ještě poklaďte snítky tymiánu i vanilkovým luskem. Vše důkladně zabalte, uložte na plech a pečte v předehřáté troubě asi 20 až 30 minut při teplotě 180 °C. Pokud grilujete, můžete broskve v hliníkové fólii položit přímo na rozžhavené dřevěné uhlíky. Doba pečení je stejná i v tomto případě.

Upečené broskve poznáte velmi snadno. Když do nich zapíchnete vidličku, budou se téměř rozpadat. Dužina tedy bude měkká. K ovoci lze podávat třeba vanilkovou zmrzlinu a také kopeček šlehačky. Přejeme vám dobrou chuť!

Obdobným způsobem jako broskve můžete péct v alobalu prakticky jakékoliv oblíbené ovoce. Hodit se budou třeba jablíčka, hrušky, meruňky a podobně. Výtečný je dokonce i pečený banán a ananas. Vyzkoušejte tyto lahůdky a nebudete rozhodně litovat. Kromě toho jsou i zdravé!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů