Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hospodská dršťková polévka s chilli

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 101 minut

Hospodská dršťková polévka s chilli - postup přípravy

Pochutnejte si na pravé hospodské dršťkové polévce podle snadného receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty. Je plná rozmanitých chutí, zahřeje a zasytí.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Základ

K dochucení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nadrobno nakrájenou cibuli smažte na rozpuštěném sádle po dobu 2–3 minut. Ingredience ochuťte solí, kmínem a přidejte k nim bobkový list s novým kořením a rajským protlakem. 

2. KROK

Do hrnce přidejte také mletý černý pepř s nakrájeným česnekem a vše smažte přibližně 4 minuty, do hněda. Do směsi vmíchejte rajský protlak a pokračujte ve smažení další 3 minuty.

3. KROK

Nyní k ingrediencím vmíchejte nakrájenou chilli papričku s mletou sladkou paprikou a a vše smažte maximálně minutu. 

Poznámka: Pokud byste mletou sladkou papriku smažili déle, mohla by zhořknout.

4. KROK

Nakonec směs zaprašte moukou a zalijte vývarem, do kterého vložte hovězí dršťky. Polévku vařte na mírném ohni po dobu 90 minut. Po této době hospodskou dršťkovou polévku dochuťte prolisovaným česnekem a majoránkou. 

5. KROK

Tip: Polévku servírujte s chlebem nebo jiným oblíbeným pečivem. Každou porci můžete ozdobit trochou nasekané petrželky a kolečky chilli papričky.

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů