Hospodská dršťková polévka s chilli - postup přípravy
Pochutnejte si na pravé hospodské dršťkové polévce podle snadného receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty. Je plná rozmanitých chutí, zahřeje a zasytí.
Základ
K dochucení
Nadrobno nakrájenou cibuli smažte na rozpuštěném sádle po dobu 2–3 minut. Ingredience ochuťte solí, kmínem a přidejte k nim bobkový list s novým kořením a rajským protlakem.
Do hrnce přidejte také mletý černý pepř s nakrájeným česnekem a vše smažte přibližně 4 minuty, do hněda. Do směsi vmíchejte rajský protlak a pokračujte ve smažení další 3 minuty.
Nyní k ingrediencím vmíchejte nakrájenou chilli papričku s mletou sladkou paprikou a a vše smažte maximálně minutu.
Poznámka: Pokud byste mletou sladkou papriku smažili déle, mohla by zhořknout.
Nakonec směs zaprašte moukou a zalijte vývarem, do kterého vložte hovězí dršťky. Polévku vařte na mírném ohni po dobu 90 minut. Po této době hospodskou dršťkovou polévku dochuťte prolisovaným česnekem a majoránkou.
Tip: Polévku servírujte s chlebem nebo jiným oblíbeným pečivem. Každou porci můžete ozdobit trochou nasekané petrželky a kolečky chilli papričky.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty