Plněné lilky

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
40 minut
NÁROČNOST
Snadná

Plněné lilky - postup přípravy

Neuvěřitelně jemné plněné lilky osloví a překvapí nejednoho milovníka jedinečných pokrmů. V tomto receptu budeme kombinovat velké množství mletého masa s bohatou chutí lilku a další zeleniny. S náplní můžete samozřejmě experimentovat dle svých přání a lilek můžete naplnit prakticky čímkoli. To umožňuje nekonečné, dokonalé a úžasně lahodné improvizace.

Válečkem opatrně lilky poklepejte a jakoby vyválejte. Ve výsledku získáte elasticky měkké lilky.




Dejte si záležet, abyste nepoškodili slupku této jedinečné zeleniny.

Změkčený lilek podélně rozřízněte. K plnění tak dostanete prostornou kapsu.

Dejte lžíci soli do studené vody a ponořte tam lilky, aby nebyly hořké.

Poté si připravte náplň. Smíchejte dohromady sladkou a pálivou papriku, cibuli, česnek a mleté maso, sůl, pepř a podle potřeby přidejte bylinky, koriandr a další koření. Mírně stlačte lilky a vložte výslednou směs dovnitř. Pokud se ukáže, že náplň je příliš, můžete ze zbytků vytvořit masové kuličky. Vše dejte do pekáče, zalijte je rajčatovou šťávou a dejte je na 40 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.

Podávat je můžete teplé i studené a dostanete tak do svých dětí více zdravé a vynikající zeleniny.

Galerie

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 113 hlasů
Nahlásit chybu
144 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt