Krkovice se slaninou a pečenými brambory - postup přípravy
Krkovice se slaninou je sytý a chutný pokrm, kde šťavnaté maso doplňuje křupavá slanina a voňavé brambory. Zkuste recept podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem.
Základ
Zdobení
Česnek nakrájejte na plátky a cibuli na kolečka. Maso nakrájejte na plátky o šířce 1,5 cm a mírně je naklepejte.
Tip: Maso naklepávejte přes sáček, který zmírní riziko porušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí.
Brambory oloupejte a nakrájejte je na plátky o šířce 1 cm. Plátky masa vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a ochuťte je solí a pepřem. Maso dále potřete hořčicí a pokryjte plátky slaniny.
Slaninu posypte uzenou mletou paprikou, nakrájeným česnekem, pokryjte ji cibulí a vše posypte kmínem, tymiánem a plátky brambor.
Brambory pokapejte trochou oleje, osolte je a pokrm pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 40 minut. Následně je posypte najemno nastrouhaným, parmazánem a pokračujte v pečení dalších 15 minut.
Krkovici se slaninou servírujte s brambory.
Tip: Každou porci můžete ozdobit trochou nasekané petrželky, kterou můžete nahradit sušenou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem