Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Krkovice se slaninou a pečenými brambory

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 55 minut

Krkovice se slaninou a pečenými brambory - postup přípravy

Krkovice se slaninou je sytý a chutný pokrm, kde šťavnaté maso doplňuje křupavá slanina a voňavé brambory. Zkuste recept podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Základ

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Česnek nakrájejte na plátky a cibuli na kolečka. Maso nakrájejte na plátky o šířce 1,5 cm a mírně je naklepejte. 

2. KROK

Tip: Maso naklepávejte přes sáček, který zmírní riziko porušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí. 

3. KROK

Brambory oloupejte a nakrájejte je na plátky o šířce 1 cm. Plátky masa vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a ochuťte je solí a pepřem. Maso dále potřete hořčicí a pokryjte plátky slaniny. 

4. KROK

Slaninu posypte uzenou mletou paprikou, nakrájeným česnekem, pokryjte ji cibulí a vše posypte kmínem, tymiánem a plátky brambor. 

5. KROK

Brambory pokapejte trochou oleje, osolte je a pokrm pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 40 minut. Následně je posypte najemno nastrouhaným, parmazánem a pokračujte v pečení dalších 15 minut. 

6. KROK

Krkovici se slaninou servírujte s brambory. 

Tip: Každou porci můžete ozdobit trochou nasekané petrželky, kterou můžete nahradit sušenou petrželkou.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů