Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí prsa na bramborech a žampionem s řepným salátem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Kuřecí prsa na bramborech a žampionem s řepným salátem - postup přípravy

Kuřecí prsa pomazaná marinádou lze zkombinovat s bramborami, žampiony a sýrem, čímž získáte vynikající a zároveň vydatný pokrm. K tomu si můžete udělat zdravý salát z červené řepy.

Ingredience pro:
1 porce

Na maso

Na marinádu

Na salát

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Nakrájejte brambory na plátky. Dejte je do mísy, osolte, přidejte 2 lžíce oleje a promíchejte. Pak vymažte pečicí formu olejem a brambory rozložte na její dno. Nakrájejte cibuli na kostičky a dejte je na brambory. Pak nakrájejte žampiony na plátky a dejte jich polovinu na cibuli.

2. KROK

V misce smíchejte zakysanou smetanu, rostlinný olej, hořčici, sůl, pepř, sladkou papriku. Na závěr do směsi prolisujte česnek a vše promíchejte. Do vrchní části kuřecích prsou vytvořte hluboké zářezy a pak je pomažte marinádou. Do zářezů vložte plátky žampionů a kusy sýra. Maso poté položte do pečicí formy na žampiony a dejte vše péct do předehřáté trouby na 180 °C po dobu 30 minut.

3. KROK

Uvařte doměkka červenou řepu a po vychladnutí ji oloupejte a nakrájejte na nudličky. Nakrájejte červenou cibuli na kostičky a smíchejte ji v misce s hořčicí a vinným octem. Do mísy dejte řepu, pak k ní dejte nastrouhanou mrkev a nasekaný svazek petrželky. Na vše nalijte marinádu s cibulí, přidejte olivový olej, osolte a vše promíchejte. Podávejte spolu s upečeným masem, brambory a houbami.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů