Křupavá kuřecí křidélka zapečená s bramborami - postup přípravy
V letních měsících jsme raději s rodinou a chodíme na výlety, do přírody, nebo se jen tak projít, pokud to počasí dovoluje. Proto mnozí lidé preferují zejména v létě pokrmy rychlé a jednoduché. Ideálně minutky z pánve, nebo jídla z jednoho pekáčku. Přinášíme vám tu druhou variantu. Inspirujte se a připravte si tato báječná a křupavá kuřecí křidýlka s bramborami. Jejich příprava vám nezabere mnoho času.
Základ
Marináda
Nejprve si smíchejte ve středně velké misce všechny ingredience na marinádu, tj. majonézu, hořčici, sójovou omáčku, prolisovaný stroužek česneku, sůl, mletou papriku a kari koření a vše promíchejte lžící. Kuřecí křídla si očistěte, omyjte ve studené vodě a vložte je do připravené marinády. Nechte maso marinovat asi 40 minut, aby dobře natáhlo všechny chutě.
Mezitím si oloupejte brambory, omyjte je ve studené vodě a pokrájejte na 4 až 6 dílků. Osušte pomocí papírové utěrky a vložte do pekáčku vymazaného máslem. Po uplynutí čtyřiceti minut vložte do zapékací misky k bramborám i kuřecí křídla spolu s marinádou.
Připravený pokrm vložte do trouby a zapékejte po dobu 40 minut při teplotě 190 stupňů Celsia. Kuřecí křídla s bramborami podávejte ideálně teplá.
K jídlu se perfektně hodí například nakládaná zelenina, nebo salátek ze zeleniny čerstvé. Ochutit porci je možné i oblíbenými studenými omáčkami, jako je tatarka, nebo třeba kečup. Přejeme dobrou chuť!