Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramboráky s anglickou slaninou a křenem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Bramboráky s anglickou slaninou a křenem - postup přípravy

Bramboráky zná u nás asi každý, pokud jste je ale ještě nezkoušeli s anglickou slaninou a křenem, pak nesmíte minout recept od paní Romany Važanské. Tu neotřelou kombinaci chutí si zamilujete.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Brambory nastrouhejte do mísy na hrubém struhadle. Poté z nich rukama důkladně vymačkejte veškerou vodu, aby těsto nebylo zbytečně vodnaté.  

2. KROK

K nastrouhaným bramborám přidejte vejce, křen a slaninu s moukou. Těsto ochuťte solí, pepřem a také majoránkou s česnekem. Pokud nemáte čerstvý křen, určitě můžete použít i strouhaný ve sklenici.  

3. KROK

Pomocí lžíce nebo naběračky dejte trochu těsta na rozpálený olej či sádlo. Bramboráky usmažte z obou stran do zlatova, nechte je okapat na papírové kuchyňské utěrce a podávejte.

4. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů