Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Roštěná na česneku s rýží

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 70 minut

Roštěná na česneku s rýží - postup přípravy

Chutný domácí oběd z hovězího masa a oblíbenou tmavou omáčkou zvládne i začátečník a pochutná si na něm úplně každý. Osvědčený recept s námi sdílela paní Ilona Šimůnková.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

V hrnci rozehřejte trochu rostlinného oleje. Cibuli očistěte a nakrájejte na menší kostičky. Vhoďte je do horkého oleje a osmažte je dohněda.

2. KROK

Maso nakrájejte na plátky, zlehka je naklepejte a po obou stranách podle chuti osolte a hojně opepřete. Vhoďte maso do hrnce k osmažené cibulce a nechte ho zprudka zatáhnout po obou stranách, podlijte ho trochou vody a pod pokličkou jej duste doměkka. Nakonec přidejte jemně utřený či prolisovaný česnek, ještě chvilku povařte a odstavte ze sporáku.

3. KROK

Roštěnou s omáčkou podávejte s uvařenou rýží a posypanou jemně nakrájenou natí jarní cibulky.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů