Křupavé francouzské bagety jako z pekárny - postup přípravy
Jakmile vyzkoušíte recept od paní Anety Mühlhandlové na domácí francouzské bagety, ty z obchodu si už v životě nekoupíte. Dají se jíst i samotné, když k nim ale přidáte kvalitní sýr, šunku a olivový olej, budou dokonalé.
Ingredience
Vodu smíchejte s droždím a nechte 5 minut odstát. Mouku prosejte přes sítko a polovinu množství přidejte k droždí, zamíchejte a nechte odležet dalších 20 minut. Přidejte zbytek mouky, olej, ocet a dochuťte solí. Vypracujte těsto a nechte ho kynout na teplém místě 1 hodinu.
V míse těsto přeložte a zakryjte ho potravinářskou fólií. Těsto vložte do lednice a nechte ho zrát po dobu 24 hodin. Poté ho vyjměte z lednice, opět ho přeložte a nechte ho 1 hodinu aklimatizovat na lince.
Těsto propracujte na pomoučené ploše a vytvarujte 3 bagety dlouhé asi 30 cm. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Těsto má tendenci se roztékat, proto mezi každou bagetu ještě vložte zábranu z pečicího papíru. Bagety si díky tomu udrží správný tvar a neslepí se.
Ze dvou širších stran je zajistěte, aby držely u sebe. Bagety přikryjte utěrkou a nechte je ještě 30 minut kynout. Troubu mezitím rozehřejte na 240 °C.
Tip: Když vynecháte balsamikový ocet, získáte skvělé těsto na pizzu.
Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.