Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mřížkovaný koláč s marmeládou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Mřížkovaný koláč s marmeládou - postup přípravy

Pokud přemýšlíte, co připravíte o víkendu ke kávě, vyzkoušejte tento mřížkovaný koláč s marmeládou podle receptu z YouTube kanálu Vaření s Jančou. Jeho příprava je snadná a zvládne ho i úplný začátečník.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do mísy nasypte hladkou a polohrubou mouku. Poté do ní přidejte citrónovou kůru, vanilkový cukr, cukr a kypřicí prášek do pečiva.

2. KROK

Směs lehce promíchejte a poté do ní přidejte změklé máslo, vejce a mléko. Následně vše dobře promíchejte a vypracujte hladké nelepivé těsto.

3. KROK

Z vypracovaného těsta odeberte 1/4 a odložte ho stranou. 3/4 těsta vložte do plechu a rozválejte ho po celé ploše. Zbytek těsta rozválejte mimo plech a pomocí rádýlka ho nakrájejte na tenké proužky.

4. KROK

Na rozválené těsto na plechu rozetřete marmeládu. Poté na ni úhledně rozložte proužky včetně okrajů a vytvořte tak mřížkování.

5. KROK

Plech s koláčem vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a pečte ho přibližně 20 minut. Poté ho vyjměte a nechte ho zcela vychladnout.

6. KROK

Hotový mřížkovaný koláč nakrájejte a podávejte ho. Před servírováním ho můžete ještě pocukrovat moučkovým cukrem.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů