Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Francouzské bagety s medem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Francouzské bagety s medem - postup přípravy

Pokud si potrpíte na čerstvé pečivo, a to obzvláště na francouzské bagety, zkuste si je upéct sami podle receptu paní Anety Mühlhandlové. Ta kromě běžného cukru do těsta dává i kvalitní včelí med.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do vlažné vody dejte cukr a kvasnice a zamíchejte. Nechte vzejít kvásek. Do zadělávací mísy nasypejte prosátou mouku a sůl, přilijte kvásek a přidejte med a změklé sádlo. Robotem případně vařečkou a rukou vypracujte lesklé nelepivé těsto. Mísu přikryjte fólií a nechte těsto 1 až 2 hodiny kynout.

2. KROK

Těsto vyklopte na vál a rozdělte na několik částí podle toho, jak chcete mít bagety velké. Vytvarujte bagety, dejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte 40 minut kynout.

3. KROK

Vršek baget zešikma několikrát nařízněte ostrým nožem. Rozšlehejte vejce a bagety jím potřete. Poté je dejte péct do předehřáté trouby na 200 °C na asi 15 až 20 minut. Po upečení je nechte vychladnout na mřížce.

4. KROK

Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů