Francouzské bagety s medem

i Zdroj fotografie: Aneta Mühlhandlová
ČAS PŘÍPRAVY
60 minut
ČAS VAŘENÍ
20 minut
NÁROČNOST
Snadná

Francouzské bagety s medem - postup přípravy

Pokud si potrpíte na čerstvé pečivo, a to obzvláště na francouzské bagety, zkuste si je upéct sami podle receptu paní Anety Mühlhandlové. Ta kromě běžného cukru do těsta dává i kvalitní včelí med.
1. KROK

Do vlažné vody dejte cukr a kvasnice a zamíchejte. Nechte vzejít kvásek. Do zadělávací mísy nasypejte prosátou mouku a sůl, přilijte kvásek a přidejte med a změklé sádlo. Robotem případně vařečkou a rukou vypracujte lesklé nelepivé těsto. Mísu přikryjte fólií a nechte těsto 1 až 2 hodiny kynout.

2. KROK

Těsto vyklopte na vál a rozdělte na několik částí podle toho, jak chcete mít bagety velké. Vytvarujte bagety, dejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte 40 minut kynout.

3. KROK

Vršek baget zešikma několikrát nařízněte ostrým nožem. Rozšlehejte vejce a bagety jím potřete. Poté je dejte péct do předehřáté trouby na 200 °C na asi 15 až 20 minut. Po upečení je nechte vychladnout na mřížce.

4. KROK

Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (79%) 232 hlasů
Nahlásit chybu
102 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt