Sýrové pagáče z kynutého těsta - postup přípravy
Připravte si pečivo, které můžete servírovat samostatně, s pomazánkou nebo jako přílohu k salátům, polévkám a hlavním chodům. Přípravu zvládnou i začátečníci.
Těsto
Náplň
Na potření a posypání
V teplém mléce rozpusťte čerstvé droždí a směs nechte 5 minut reagovat. Mezitím v míse od robota smíchejte hladkou mouku s jogurtem a solí.
Přidejte změklé máslo s kváskem a uhněťte těsto, které přikryjte potravinovou fólií a nechte kynout 1 hodinu na teplém místě.
Poznámka: Abyste dosáhli nejlepšího výsledku, těsto hněťte 5–10 minut.
Vykynuté těsto vyválejte na plát o výšce 0,5 cm, který pomažte máslem a posypte nastrouhaným sýrem. Okraje těsta přeložte směrem k sobě tak, abyste vytvořili kostku, kterou znovu vyválejte, pomažte a posypte.
Poznámka: Tento postup opakujte celkem 3x. Aby těsto nelepilo, občas ho posypte hladkou moukou.
Naposledy kostku těsta vyválejte na plát o výšce 2 cm, z kterého vykrojte dva kulaté pagáče. Ty položte na plech, pokrytý pečicím papírem, pomažte je rozšlehaným vejcem a posypte sýrem.
Tip: K vykrajování použijte větší misku. Z odřezků můžete vytvořit mini sýrové pagáče.
Pagáče se sýrem pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–45 minut.
Tip: Výsledný pokrm můžete podávat v celku, nebo ho servírovat nakrájený na kousky, například, jako přílohu k salátům.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Viktor Nagy