Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sýrové pagáče z kynutého těsta

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Sýrové pagáče z kynutého těsta - postup přípravy

Připravte si pečivo, které můžete servírovat samostatně, s pomazánkou nebo jako přílohu k salátům, polévkám a hlavním chodům. Přípravu zvládnou i začátečníci.

Ingredience pro:
2 kusy
+ -

Těsto

Náplň

Na potření a posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V teplém mléce rozpusťte čerstvé droždí a směs nechte 5 minut reagovat. Mezitím v míse od robota smíchejte hladkou mouku s jogurtem a solí. 

2. KROK

Přidejte změklé máslo s kváskem a uhněťte těsto, které přikryjte potravinovou fólií a nechte kynout 1 hodinu na teplém místě.

Poznámka: Abyste dosáhli nejlepšího výsledku, těsto hněťte 5–10 minut. 

3. KROK

Vykynuté těsto vyválejte na plát o výšce 0,5 cm, který pomažte máslem a posypte nastrouhaným sýrem. Okraje těsta přeložte směrem k sobě tak, abyste vytvořili kostku, kterou znovu vyválejte, pomažte a posypte. 

4. KROK

Poznámka: Tento postup opakujte celkem 3x. Aby těsto nelepilo, občas ho posypte hladkou moukou. 

5. KROK

Naposledy kostku těsta vyválejte na plát o výšce 2 cm, z kterého vykrojte dva kulaté pagáče. Ty položte na plech, pokrytý pečicím papírem, pomažte je rozšlehaným vejcem a posypte sýrem. 

Tip: K vykrajování použijte větší misku. Z odřezků můžete vytvořit mini sýrové pagáče.

6. KROK

Pagáče se sýrem pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–45 minut. 

Tip: Výsledný pokrm můžete podávat v celku, nebo ho servírovat nakrájený na kousky, například, jako přílohu k salátům. 

7. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Viktor Nagy

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů