Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Moučník s jahodami a nádechem vanilky

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Moučník s jahodami a nádechem vanilky - postup přípravy

Využívat při pečení ovoce je známé a populární. Nalezení té správné kombinace ale nemusí být vždy jednoduché. Podívejme se spolu na recept na moučník s jahodami, které mu dodají jak chuť, tak i vláčnost.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Jahody

Puding

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Není to těsto, co se zpracování jako první, ale je to pudink. Ten díky práškovému stavu vznikne jednoduše. Základem je mléko, ve kterém se ještě za studena rozmíchá pudinkový prášek. Dále se přidá cukr a vše se začne zahřívat. A to až do doby, než celá směs začne náležitým způsobem houstnout. Až v tu chvíli je možné vypnout sporák a pudinkový krém odstavit z plotny.

2. KROK

Když pudink chladne, je možné začít připravovat klasické těsto. První jsou na řadě vejce. Oddělí se žloutky od bílků a ty se vyšlehají se špetkou soli do tuhého sněhu. V druhé míse se následně vyšlehají žloutky. A to společně s klasickým i vanilkovým cukrem. Do směsi se přidá také olej a dále mouka, další ingredience a samozřejmě i samotné bílky.

3. KROK

Připravené těsto zamíří na plech. Ideální je hlubší o rozměrech 30 x 25 centimetrů. Ten je třeba vyložit pečicím papírem, aby se eliminovalo připalování moučníku. Poté se do něho nanese hotové těsto. Do něho se pomocí lžíce ledabyle nanese pudink, na různá místa, bez jakéhokoliv systému.

4. KROK

Poslední, co chybí jsou jahody. Ani zde není třeba řešit, kam přesně je položíte. Ideální je rozpůlit je a poté pokládat řezem dolů. Když jahody pokrývají celou plochu, je vše připraveno k pečení. Trouba by měla být rozehřátá na 180 stupňů. Při této teplotě je doba pečení zhruba 30 minut. Poté stačí vyndat z trouby, nechat vystydnout, poté posypat moučkovým cukrem, nakrájet a už lze servírovat.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů