Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vyzkoušejte turecké sýrové koláče a nebudete litovat

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Vyzkoušejte turecké sýrové koláče a nebudete litovat - postup přípravy

Říká se jim burek a jedná se o vynikající sýrové koláče, které svým vzhledem připomínají doutníky. Chcete-li vyzkoušet něco zcela nového a vychutnat si světové kuchyně, vyzkoušejte tento recept. Exotická chuť netradiční svačinky vás zaručeně potěší a vyzkoušíte díky tomu něco nového a vynikajícího. Vychutnají si to zajisté i všechny děti, protože děti jednoduše milují sýr. Vyzkoušejte tento recept a uvidíte, jak je pokrm lahodný, křehký a jemný.

Ingredience pro:
16 porcí

Těsto

Náplň

Na dohotovení

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Čerstvý sýr rozmačkejte vidličkou na malé kousky. Dejte ho do hluboké mísy, přidejte vejce a nasekaný kopr nebo petržel. Rozmíchejte tuto směs do hladka.




Listy filo těsta rozkrájejte tak, aby z každého vzniklo 8 trojúhelníků.

Každý trojúhelník těsta namažte rozpuštěným máslem. Na základnu (širokou část) každého trojúhelníku dejte polévkovou lžíci náplně.

Následně přeložte boční strany dovnitř a začněte balit do tvaru rohlíku. Rolujte, dokud nedosáhnete vrcholu. Ten musíte namazat máslem, aby se nemohl odlepit a vše drželo krásně zabalené.

Rolky můžete smažit na rozpáleném oleji, anebo je upéct v troubě (namazané máslem). Plech vyložte pečicím papírem, rozložte tam rolky a posypte je sezamovými semínky.

Pečte asi 10 minut na 200 stupňů.

Jíst je můžete teplé i studené.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů