Krůtí žaludky na zelenině a smetaně - postup přípravy
Žaludky jsou mezi vnitřnostmi značně opomíjenou surovinou, i když zcela neprávem. Vyzkoušejte je podle receptu, o nějž se s námi podělila paní Helena Vítková Zvonková, a odhalte jejich netušené dimenze chutí.
Ingredience
Cibuli nasekejte nadrobno, mrkev, celer a petržel nakrájejte na kostičky. V hluboké pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje a osmahněte na něm cibulku dorůžova. Přidejte kořenovou zeleninu a nechte ji spolu s cibulkou chvilku orestovat.
Mezitím nakrájejte na menší kousky očištěné krůtí žaludky. Přihoďte je do pánve s restovanou zeleninou, posypejte vše solí, pepřem a mletou sladkou a pálivou paprikou, promíchejte a nechte chvilku zasmažit. Přihoďte bobkový list a obsah pánve podlijte trochou vody nebo drůbežího vývaru. Vše dobře promíchejte.
Pánev zakryjte pokličkou a duste žaludky, dokud zcela nezměknou. Nakonec vyjměte bobkový list a kuličky nového koření, omáčku zjemněte sladkou a zakysanou smetanou a podávejte nejlépe s vařenou rýží.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.