Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečené vepřové plátky s bramborem à la špíz

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 80 minut

Pečené vepřové plátky s bramborem à la špíz - postup přípravy

Vepřové steaky lze připravit spolu s bramborem, cibulí a slaninou jako špíz a pak zajímavě servírovat. Vynikající jsou se zeleninovým salátem z červeného zelí.

Ingredience pro:
1 porce

Na maso

Na salát

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Maso nakrájejte na centimetrové plátky, naklepejte a z obou stran osolte a opepřete. Brambory nakrájejte na plátky asi půl centimetru silné, dejte je do mísy, osolte lžičkou soli, opepřete půl lžičkou pepře, přidejte 2 lžíce oleje a promíchejte. Cibuli nakrájejte na kolečka.

2. KROK

Připravte si dvě špejle či dřívka na špízy. Na každou navlékněte plátek brambory. Pokračujte plátkem masa, 2 kolečky cibule, plátkem slaniny a opět bramborou. Suroviny vrstvěte, dokud vám nedojdou.

3. KROK

Připravte si dva kusy alobalu, které přeložte přes sebe. Potřete je olejem, položte na něj připravené maso na špejli a zabalte ho do něj (viz video). Balíček s masem poté položte na plech a dejte do předehřáté trouby na 200 °C péct na hodinu.

4. KROK

Nakrájejte si na nudličky červené zelí. Přidejte k němu citronovou šťávu, trochu cukru a promíchejte. Pak přidejte nakrájené vařené vejce na kostičky, červenou papriku na nudličky, dále sterilovanou kukuřici a nasekanou petrželku. Na závěr dochuťte olivovým olejem, solí a pepřem.

5. KROK

Po hodině pečení sejměte z vrchu masa alobal. Smíchejte sójovou omáčku, kečup, med, hrubozrnnou francouzskou hořčici a maso touto směsí potřete. Pak ho vraťte na 15 až 20 minut do trouby. Po upečení maso mezi špejlemi rozřízněte, zlomte špejle v polovině a podávejte se salátem.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů