Pečené vepřové plátky s bramborem à la špíz

Další 0 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
80 minut
NÁROČNOST
Snadná

Pečené vepřové plátky s bramborem à la špíz - postup přípravy

Vepřové steaky lze připravit spolu s bramborem, cibulí a slaninou jako špíz a pak zajímavě servírovat. Vynikající jsou se zeleninovým salátem z červeného zelí.
1. KROK

Maso nakrájejte na centimetrové plátky, naklepejte a z obou stran osolte a opepřete. Brambory nakrájejte na plátky asi půl centimetru silné, dejte je do mísy, osolte lžičkou soli, opepřete půl lžičkou pepře, přidejte 2 lžíce oleje a promíchejte. Cibuli nakrájejte na kolečka.

2. KROK

Připravte si dvě špejle či dřívka na špízy. Na každou navlékněte plátek brambory. Pokračujte plátkem masa, 2 kolečky cibule, plátkem slaniny a opět bramborou. Suroviny vrstvěte, dokud vám nedojdou.

3. KROK

Připravte si dva kusy alobalu, které přeložte přes sebe. Potřete je olejem, položte na něj připravené maso na špejli a zabalte ho do něj (viz video). Balíček s masem poté položte na plech a dejte do předehřáté trouby na 200 °C péct na hodinu.

4. KROK

Nakrájejte si na nudličky červené zelí. Přidejte k němu citronovou šťávu, trochu cukru a promíchejte. Pak přidejte nakrájené vařené vejce na kostičky, červenou papriku na nudličky, dále sterilovanou kukuřici a nasekanou petrželku. Na závěr dochuťte olivovým olejem, solí a pepřem.

5. KROK

Po hodině pečení sejměte z vrchu masa alobal. Smíchejte sójovou omáčku, kečup, med, hrubozrnnou francouzskou hořčici a maso touto směsí potřete. Pak ho vraťte na 15 až 20 minut do trouby. Po upečení maso mezi špejlemi rozřízněte, zlomte špejle v polovině a podávejte se salátem.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Galerie

Další 0 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (82%) 481 hlasů
Nahlásit chybu
67 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt