Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pusinkový dort s krémem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 120 minut

Pusinkový dort s krémem - postup přípravy

Tento dezert vypadá, jako by ho snad vytvořili samotní andělé. Zvládne jej úplně každý, je vytvořený z pusinek a spojený lahodným krémem. Všemu kralují výtečné maliny, které mají smyslnou chuť, takže tomuto dortu jednoznačně nikdo neodolá!

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Dezert bez mouky? Základem tohoto receptu jsou bílky, které vlijte do misky a pomocí ručního mixéru ušlehejte na sníh, během šlehání přisypejte kyselinu citronovou. Mixujte dále a přisypejte cukr. Šlehejte, dokud nevznikne opravdu velmi hutná směs. Tuhý sníh by měl zůstávat na šlehacích metličkách a měl by držet tvar.

2. KROK

Připravte si formu o průměru cca 17 centimetrů bez dna a podložte ji pečicí podložkou nebo pečicím papírem. Z připravené bílkové směsi odeberte část do zdobicího sáčku. Zbylou připravenou směs rozdělte na poloviny a vytvořte s pomocí stěrky vrstvu, kterou uhlaďte do roviny. Poté zvedněte formu a vytvořte ještě druhou vrstvu obdobným způsobem. Na papír vytvořte pomocí zdobicího sáčku menší pusinky (cca 15 ks). Předehřejte troubu na 100 °C a dejte plech péct na cca 2 hodiny, pravidelně kontrolujte, zda se pusinky vysušují – nesmí se spálit nebo zhnědnout. Pusinky i vrstvy na dort by měly zůstat sněhově bílé.

3. KROK

Do misky vlijte šlehačku, přidejte tvaroh a kondenzované mléko. Vyšlehejte pomocí ručního šlehače hutný krém. Pomocí stěrky ho vložte do zdobicího sáčku.

4. KROK

Položte jednu vrstvu pusinkového těsta a sáčkem ozdobte po celém povrchu krémem. Posypte mraženými malinami (příp. borůvkami, ostružinami, jahodami). Na ovoce položte druhou pudinkovou vrstvu. Pomažte zbylým krémem a dozdobte jednotlivými pečenými pusinkami, pro jejich nalepení použijte zbylý krém. Na závěr postříkejte čokoládovou polevou a dejte uležet do chladničky na 2 hodiny.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů