Kuře na kari se zeleninou a vařenou rýží - postup přípravy
Inspirujte se snadným receptem na pokrm, který vám přijde vhod, až nebudete mít mnoho času na vaření. Kuře na kari potěší všechny milovníky výrazných chutí.
Masová směs
Příloha
Na smažení
Zdobení
Do hrnce s rozpáleným olejem vsypte rýži, kterou osolte a smažte 1–2 minuty. Poté ji zalijte vodou a vařte 10–15 minut. Následně pokračujte s přípravou masové směsi.
Poznámka: Obecně je nutné rýži vařit 15 minut. Vždy se ale řiďte pokyny na obalu konkrétního produktu. Díky smažení bude uvařená rýže krásně sypká.
Nadrobno nakrájenou cibuli smažte na rozpáleném oleji 3–4 minuty, přidejte k ní oloupaný nakrájený zázvor a česnek.
Tip: Pokud nemáte rádi příliš výrazné chutě, zázvoru uberte.
Po minutě smažení do směsi přidejte nakrájené rajče, ingredience zamíchejte a duste je 10 minut, pod pokličkou. Poté zeleninu ochuťte kari kořením a vmíchejte k ní nakrájené maso.
Po 4 minutách smažení, až se maso zatáhne, směs zalijte vývarem, ochuťte ji pepřem, solí a vařte ještě 5 minut.
Tip: Místo vývaru můžete použít vodu.
Kuře na kari zalijte smetanou a po promíchání ho ihned servírujte, společně s uvařenou rýží.
Tip: Každou porci můžete servírovat posypanou nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Viktor Nagy