Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuře na kari se zeleninou a vařenou rýží

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 24 minut

Kuře na kari se zeleninou a vařenou rýží - postup přípravy

Inspirujte se snadným receptem na pokrm, který vám přijde vhod, až nebudete mít mnoho času na vaření. Kuře na kari potěší všechny milovníky výrazných chutí.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Masová směs

Příloha

Na smažení

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do hrnce s rozpáleným olejem vsypte rýži, kterou osolte a smažte 1–2 minuty. Poté ji zalijte vodou a vařte 10–15 minut. Následně pokračujte s přípravou masové směsi.

2. KROK

Poznámka: Obecně je nutné rýži vařit 15 minut. Vždy se ale řiďte pokyny na obalu konkrétního produktu. Díky smažení bude uvařená rýže krásně sypká. 

3. KROK

Nadrobno nakrájenou cibuli smažte na rozpáleném oleji 3–4 minuty, přidejte k ní oloupaný nakrájený zázvor a česnek.

Tip: Pokud nemáte rádi příliš výrazné chutě, zázvoru uberte.

4. KROK

Po minutě smažení do směsi přidejte nakrájené rajče, ingredience zamíchejte a duste je 10 minut, pod pokličkou. Poté zeleninu ochuťte kari kořením a vmíchejte k ní nakrájené maso. 

5. KROK

Po 4 minutách smažení, až se maso zatáhne, směs zalijte vývarem, ochuťte ji pepřem, solí a vařte ještě 5 minut. 

Tip: Místo vývaru můžete použít vodu. 

6. KROK

Kuře na kari zalijte smetanou a po promíchání ho ihned servírujte, společně s uvařenou rýží. 

Tip: Každou porci můžete servírovat posypanou nasekanou petrželkou. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Viktor Nagy

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů