Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřová roláda se žampiony

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 120 minut

Vepřová roláda se žampiony - postup přípravy

Vepřová krkovice je základ každého grilování, ale my se naučíme mnohem lepší variantu přípravy. I když ji koupíte za pár korun v akci s ní na stole dokonale oslníte. Stačí ji správně naplnit a potom zabalit.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Jako první si nakrájejte zeleninu. Začněte cibulí, kterou oloupejte, překrojte na dvě poloviny, tu dále rozpulte a krájejte na nudličky. Na pánev nalijte trochu oleje a začněte na něm cibuli restovat. Když trochu zhnědne, přidejte na plátky nakrájení žampiony. Restujte, dokud cibule a houby nezměknou. Následně je osolte, promíchejte a dejte stranou do mísy.

2. KROK

Nastrouhejte sýr, postačí klasický eidam. Dejte ho do mísy a mezi tím prolisujte připravený česnek. Vezměte očištěnou krkovici a celý váleček ve středu z boku nařízněte. Pokračujte s řezy tak, aby se vám podařilo vytvořit velký plát masa. Ten pokryjte potravinovou folii a naklepejte paličkou, jako když děláte velký řízek.

3. KROK

Naklepanou krkovici potřete prolisovaným česnekem. Snažte se, aby pokryl celou plochu masa rovnoměrně. Následně maso důkladně osolte, dle chuti popepřete a také ho posypte mletou červenou paprikou. Milovníci pikantního mohou použít tu pálivou. Na připravené maso poklaďte připravenou houbovo – cibulovou směs a posypte sýrem. Tuto směs naklaďte zhruba na polovinu masa. Začněte tvořit roládu. Vezměte okraj, u kterého je houbová směs se sýrem a začněte ho rolovat. Vytvořte pevnou masovou roládu, kterou zajistěte provázkem nebo nití.

4. KROK

Takto připravené maso potřete směsí hořčice a medu a poté ho můžete vložit do pekáče. Jeho dno pokryjte pečicím papírem a vložte do trouby rozehřáté na 220 stupňů. Doba pečení je asi 30 minut. Poté vyjměte, překryjte alobalem a dopékejte 60 minut při teplotě 190 stupňů. Poté zvyšte na 220 stupňů, pečte asi 15 minut a poté je roláda hotová.

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů