Kuřecí kousky v těstíčku se smetanou - postup přípravy
Kuřecí kousky v těstíčku jsou skvělou kombinací křupavého obalu se šťavnatým a křehkým základem. Skvěle se hodí k hlavnímu jídlu i jako komponent do salátů.
Základ
Na smažení
Kuřecí prsa nakrájejte na kousky, které vložte do větší mísy a smíchejte se zakysanou smetanou, sójovou omáčkou, hořčicí, solí, mletou sladkou paprikou a prolisovaným česnekem.
Přidejte vejce a ingredience důkladně zamíchejte. Jakmile se propojí, vmíchejte do nich hladkou mouku.
Poznámka: Mouku předem prosejte, aby v těstíčku nevznikly hrudky.
Kuřecí kousky v těstíčku smažte v pánvi s rozpáleným olejem 3–5 minut, z každé strany.
Tip: Usmažené maso odkládejte na bílý ubrousek, který z něj vysaje přebytečný tuk.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Алена Митрофанова (Простые рецепты)