Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Roláda z kuřecích prsíček se slaninou

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Roláda z kuřecích prsíček se slaninou - postup přípravy

Fantastická kuřecí roláda zabalená v křupavé slanině a plněná medovou cibulkovou nádivkou je neuvěřitelná. Tahle pochoutka se neztratí ani na slavnostním stole a vsadíme se s vámi, že si ji od vás bude rodina vyžadovat každý týden. Velmi dobře se bude hodit k příloze ze šťouchaných brambor, bramborové kaše nebo jen k zeleninovému salátu.

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Návod na přípravu:

Cibuli oloupejte, rozkrojte ji na poloviny a nakrájejte na tenké půlměsíčité plátky. Na kamnech rozehřejte pánev s trochou oleje a na ni vhoďte cibulku smažit, dokud nezezlátne. Pak ji odstavte z kamen.




Připravte si medovo-hořčičnou omáčku. Do misky nalijte čtyři lžíce medu, přidejte lžičku soli a lžičku mletého pepře. K tomu ještě dvě lžíce hořčice a zamíchejte. Přidejte ke směsi ještě dvě lžíce vody a prolisujte dva stroužky česneku a znovu zamíchejte, aby se suroviny vzájemně dobře propojily.

Nyní umyjte kuřecí prsíčka a osušte je papírovou utěrkou. Rozkrojte je na poloviny. Každou z nich pak položte na prkénko, zakryjte ji igelitovou fólií a paličkou rozklepejte do tenké a velké placky. Totéž udělejte i s druhou polovinou prsou.

Připravte si pruh pečicího papíru a vyrovnejte na něj obě placky z kuřecích prsou tak, aby se vzájemně mírně překrývaly. Maso namažte připravenou omáčkou a vyrovnejte na něj osmahlou cibulku. S pomocí papíru pak maso srolujte do rolády. Připravte si druhý kus pečicího papíru anebo alobalu či potravinářské fólie, vyrovnejte na něj 8 proužků slaniny (jejich společná délka by měla být stejná jako délka kuřecí rolády). Na tento pruh vyrovnejte příčně další proužky slaniny tak, aby se vzájemně překrývaly. Na tento pruh pak položíme kuřecí roládu a s pomocí pruhu papíru či fólie ji do slaniny zabalíme.

Plech vyložte papírem a vložte na ni roládu. Dejte péct do vyhřáté trouby na 175 °C asi na hodinu.

Po dopečení nechte trochu zchladnout a ještě čerstvou podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů