Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Středověké kuřecí karbanátky s tvarohem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Středověké kuřecí karbanátky s tvarohem - postup přípravy

Pakliže chcete ochutnat něco velmi netradičního, připravte si směle tyto středověké kuřecí karbanátky. Není na nich nic složitého. Spojením chutných ingrediencí vykouzlíte božský pokrm, kterým oslovíte celou svou rodinu. Podávat je s klidem můžete i rodinné návštěvě.

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si jemně namelte, nebo nasekejte kuřecí maso. Lepší bude, když zvolíte maso z kuřecích stehen, karbanátky tak nebudou suché, ale krásně šťavnaté. Určitou variantou je i kombinace kuřecích prsou a stehen. Maso vložte do velké mísy a promíchejte jej s vejci, měkkým tvarohem, prolisovanými stroužky česneku, jemně nasekaným čerstvým koprem, petrželí a také ochuťte solí a mletým pepřem.




Z vytvořené směsi pak tvořte v dlaních bochánky, které obalte v hladké mouce. Poté je vyskládejte na plech vystlaný pečícím papírem a dejte zapéct do trouby na 40 minut při 160 stupních Celsia. Výsledkem budou skvělé karbanátky s křupavou kůrkou na povrchu.

Tato kuřecí pochoutka je skvělá jak samotná, tak například s vařenými bramborami, nebo pečivem. Porci dokonale doplníte jakýmkoliv druhem studené omáčky. Výborné budou karbanátky jak se zakysanou smetanou, tak i s hořčicí, nebo tatarskou omáčkou. Jíst je můžete tedy jakkoliv se vám zlíbí, je to jen na vašich chutích. Inspirujte tímto netradičním pokrmem třeba i své přátele na společenské sešlosti. Přejeme dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů