Středověké kuřecí karbanátky s tvarohem

Další 0 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
40 minut
NÁROČNOST
Snadná

Středověké kuřecí karbanátky s tvarohem - postup přípravy

Pakliže chcete ochutnat něco velmi netradičního, připravte si směle tyto středověké kuřecí karbanátky. Není na nich nic složitého. Spojením chutných ingrediencí vykouzlíte božský pokrm, kterým oslovíte celou svou rodinu. Podávat je s klidem můžete i rodinné návštěvě.

Nejprve si jemně namelte, nebo nasekejte kuřecí maso. Lepší bude, když zvolíte maso z kuřecích stehen, karbanátky tak nebudou suché, ale krásně šťavnaté. Určitou variantou je i kombinace kuřecích prsou a stehen. Maso vložte do velké mísy a promíchejte jej s vejci, měkkým tvarohem, prolisovanými stroužky česneku, jemně nasekaným čerstvým koprem, petrželí a také ochuťte solí a mletým pepřem.




Z vytvořené směsi pak tvořte v dlaních bochánky, které obalte v hladké mouce. Poté je vyskládejte na plech vystlaný pečícím papírem a dejte zapéct do trouby na 40 minut při 160 stupních Celsia. Výsledkem budou skvělé karbanátky s křupavou kůrkou na povrchu.

Tato kuřecí pochoutka je skvělá jak samotná, tak například s vařenými bramborami, nebo pečivem. Porci dokonale doplníte jakýmkoliv druhem studené omáčky. Výborné budou karbanátky jak se zakysanou smetanou, tak i s hořčicí, nebo tatarskou omáčkou. Jíst je můžete tedy jakkoliv se vám zlíbí, je to jen na vašich chutích. Inspirujte tímto netradičním pokrmem třeba i své přátele na společenské sešlosti. Přejeme dobrou chuť.

Galerie

Další 0 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (82%) 279 hlasů
Nahlásit chybu
88 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt