Kuřecí na mrkvi s vařenými brambory - postup přípravy
Připravte si rychlý oběd podle snadného receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Kuřecí na mrkvi s brambory obsahuje minimum tuku a je vhodné i pro dietáře.
Základ
Na obalení
Na smažení
Příloha
Před přípravou masa vložte oloupané brambory do hrnce s osolenou vodou a vařte je 20 minut.
Tip: Pokud brambory nakrájíte na menší kousky, uvaří se rychleji.
Kuřecí maso nakrájejte na větší kusy, které ochuťte solí a pepřem. Maso obalte v mouce a smažte ho na rozpáleném oleji 3 minuty z každé strany.
Tip: K oleji můžete přidat trošku másla, které pokrm zjemní.
Jakmile se maso zatáhne, ochuťte ho solí, pepřem a přidejte k němu na kolečka nakrájenou oloupanou mrkev.
Poznámka: Množství vody zvolte tak, aby byl pokrm zcela ponořený.
Ingredience zalijte vroucí vodou, zamíchejte je a vařte 35 minut, pod pokličkou.
Poznámka: Je-li to nutné, pokrm dosolte.
Kuřecí na mrkvi servírujte s vařenými brambory nebo jinou oblíbenou přílohou, jako je například rýže.
Tip: Brambory můžete posypat trochou nasekané petrželky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou