Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí karbanátky ve smetanové omáčce s těstovinami

2,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Kuřecí karbanátky ve smetanové omáčce s těstovinami - postup přípravy

Z mletého kuřecího masa můžete udělat velmi chutné karbanátky v jemné smetanové omáčce. S těstovinami jsou opravdu skvělé.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Kuře vykostěte tak, abyste získali dva prsní a dva stehenní řízky. Potřebujete 900 gramů masa. Nakrájejte ho na větší kusy.

2. KROK

Namočte bílý chléb do trochy vody a nechte ho nasáknout tekutinu. Kuřecí maso umelte, stejně tak i namočený a vyždímaný chléb a cibuli. Směs osolte a opepřete. Přidejte vejce a majonézu (lze ji nahradit zakysanou smetanou) a promíchejte. Pak ze směsi udělejte menší karbanátky a osmažte je na pánvi na troše oleje.

3. KROK

Dejte karbanátky i se šťávou, kterou pustily, do silnostěnné wok pánve. Přidejte k nim smetanu ke šlehání nebo zakysanou smetanu, přiklopte a na mírném plameni vařte 15 minut.

4. KROK

Těstoviny uvařte dle návodu. Jakmile jsou hotové, slijte z nich vodu a dejte do nich trošku másla. Promíchejte a servírujte s karbanátky a omáčkou.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů