Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí prsa na medu a česneku se zelným salátem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Kuřecí prsa na medu a česneku se zelným salátem - postup přípravy

Pokud byste si dali rychlou večeři, která nezatíží žaludek a dodá potřebné živiny, ideální volbou je kuřecí maso. To si lze připravit pro tentokrát na medu a česneku. navíc se výtečně snoubí s chutí sójové omáčky. A během přípravy masa si můžete nachystat výtečný zeleninový salát s červenou cibulí, kterou doplní chuť zakysané smetany a česneku!

Ingredience pro:
3 porce

Ingredience

Omáčka

Salát

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Jak připravit parádní kuřecí prsa s delikátní omáčkou? Nejprve kuřecí prsa omyjte, odstraňte přebytečný tuk a osušte pomocí papírové utěrky. Poté si je položte na prkénko a ostrým nožem proveďte šikmé i kolmé zářezy, aby vznikla mřížka, ale nechte maso pohromadě. Talíř nebo pracovní desku pomoučněte a maso obalte z obou stran. Do pánve dejte rozehřát máslo na střední plamen, poté zvyšte teplotu. Maso opékejte zprudka po dobu 2–3 minut, následně otočte a pečte dozlatova i z druhé strany.

2. KROK

Mezitím si oloupejte česnek a nakrájejte jej nadrobno. Maso v pánvi osolte a opepřete, snižte teplotu na střední intenzitu. Přidejte máslo a nakrájený česnek do pánve, za stálého míchání pak postupně med, sójovou omáčku a jablečný ocet (lze nahradit vinným). Připravovanou omáčku přiveďte k varu, poté opět snižte plamen na střední stupeň. Maso duste, dokud omáčka nezhoustne, pravidelně míchejte a prsa otáčejte. Nakonec prsa posypejte nadrobno nakrájenou jarní cibulkou.

3. KROK

Během dušení masa si připravte zeleninový salát. Nakrájejte najemno bílé a červené zelí a vložte do dostatečně hluboké nádoby, poté přidejte nakrájenou červenou cibuli, papriku, salátovou okurku, nastrouhanou mrkev, na kostičky nakrájené jablko a rajče. Zalijte šťávou z jedné poloviny citronu.

4. KROK

V misce smíchejte zakysanou smetanu s majonézou, s prolisovaným česnekem a s hořčicí. Salát osolte a opepřete. Dressingem ze zakysané smetany přelijte salát a dobře promíchejte. Můžete servírovat.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů