Kuřecí paličky na pivu s cherry rajčaty - postup přípravy
Kuřecí paličky na pivu jsou šťavnaté, křehké a aromatické. Tento jednoduchý recept je ideální, pokud vás čeká setkání s rodinou a přáteli. Vaši hosté pokrm jistě ocení.
Maso
Omáčka
Kuřecí paličky ochuťte z obou stran solí a pepřem. Maso vložte do pánve s rozpuštěným máslem a rozpáleným olivovým olejem a smažte ho z každé strany po dobu 4–5 minut.
Po této době maso z pánve vyjměte a na výpeku smažte na proužky nakrájenou cibuli po dobu 2 minut. K cibuli přidejte nakrájený česnek a směs smažte další 4 minuty, dokud cibule nezprůhlední.
Poznámka: Ingredience občas promíchejte, aby se nepřipálily.
Cherry rajčata omyjte, rozkrojte na poloviny vmíchejte je k cibuli a česneku. Směs zalijte pivem a ochuťte solí. Ingredience zamíchejte, přidejte oregano a do směsi vložte kuřecí paličky.
Pokrm vařte na mírném ohni pod pokličkou po dobu 20 minut. Poté pokličku sejměte a pokračujte ve vaření dalších 20 minut.
Tip: Kuřecí paličky na pivu servírujte s omáčkou a rýží, brambory nebo oblíbeným pečivem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Appetitliche Rezepte