Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křupavá kuřecí stehna s česnekem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Křupavá kuřecí stehna s česnekem - postup přípravy

Tento recept potěší všechny milovníky šťavnatého masa, které se v ústech doslova rozpadá. Křupavá kuřecí stehna s česnekem vás mile překvapí intenzivní chutí.

Ingredience pro:
2 kusy
+ -

Základ

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kuřecí stehna očistěte a ochuťte směsí soli, pepře a natrhaného bobkového listu ze všech stran. Maso následně prošpikujte nakrájenými stroužky česneku a vložte ho do formy na pečení, vymazané olejem. 

2. KROK

Formu zakryjte potravinovou fólií a maso nechte 1–2 hodiny marinovat.

Poznámka: Nemáte-li na přípravu tolik času, můžete maso péct hned. Čím déle ho ale budete marinovat, tím výraznější bude mít chuť.

3. KROK

Maso pečte ve fritéze na 200 °C po dobu 30–35 minut. Pokud se rozhodnete pro pečení v klasické troubě, pokrm pečte 40–45 minut. 

4. KROK

Křupavá kuřecí stehna podávejte s vařenou rýží, pečenými brambory nebo jinou oblíbenou přílohou. 

Tip: Perfektně se k nim hodí také například česnekový nebo bylinkový dip. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Alina FooDee

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů