Křupavá kuřecí stehna s česnekem - postup přípravy
Tento recept potěší všechny milovníky šťavnatého masa, které se v ústech doslova rozpadá. Křupavá kuřecí stehna s česnekem vás mile překvapí intenzivní chutí.
Základ
Na vymazání
Kuřecí stehna očistěte a ochuťte směsí soli, pepře a natrhaného bobkového listu ze všech stran. Maso následně prošpikujte nakrájenými stroužky česneku a vložte ho do formy na pečení, vymazané olejem.
Formu zakryjte potravinovou fólií a maso nechte 1–2 hodiny marinovat.
Poznámka: Nemáte-li na přípravu tolik času, můžete maso péct hned. Čím déle ho ale budete marinovat, tím výraznější bude mít chuť.
Maso pečte ve fritéze na 200 °C po dobu 30–35 minut. Pokud se rozhodnete pro pečení v klasické troubě, pokrm pečte 40–45 minut.
Křupavá kuřecí stehna podávejte s vařenou rýží, pečenými brambory nebo jinou oblíbenou přílohou.
Tip: Perfektně se k nim hodí také například česnekový nebo bylinkový dip.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Alina FooDee