Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečené karbanátky z mletého masa s kefírem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Pečené karbanátky z mletého masa s kefírem - postup přípravy

Možná se i vám již několikrát podařilo připravit suché a tuhé karbanátky bez kapky šťávy. Pokud však do základu na ně přidáte kefír s trochou strouhanky a upečete je v troubě, budou mnohonásobě lepší a vůbec ne tak mastné.

Ingredience pro:
1 porce

Na karbanátky

Na omáčku

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Dejte mleté maso do mísy, přidejte 100 mililitrů kefíru a promíchejte. Do druhé mísy nasypejte strouhanku, přilijte zbylých 100 mililitrů kefíru a zamíchejte. Nechte směs 10 minut odpočívat. Nakrájejte cibuli na větší kusy a dejte ji smažit na troše oleje, dokud nezesklovatí. Pak ji dejte do mixéru spolu s česnekem a rozmixujte.

2. KROK

K masu přidejte strouhanku, cibulovo-česnekovou směs, sůl, vejce a pepř. Promíchejte, poté směs dejte do sáčku a několikrát s ním uhoďte o stůl, aby se vše spojilo. Ze směsi udělejte karbanátky a dejte je na olejem vymazaný plech. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte maso asi 30 minut.

3. KROK

Nasekejte kopr a dejte ho do mističky. Prolisujte do ní česnek, přidejte majonézu a vymíchejte hladkou omáčku. Tu pak podávejte k hotovým karbanátkům.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem



Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů