Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí stehna s bramborami a medovou omáčkou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 63 minut

Kuřecí stehna s bramborami a medovou omáčkou - postup přípravy

Šťavnatá kuřecí stehna s bramborami, podle tradičního staroněmeckého receptu, vás ohromí svou křehkostí. Skvěle se hodí ke všednímu i slavnostnímu obědu.

Ingredience pro:
5 kusů
+ -

Maso

Zelenina

Omáčka

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kuřecí stehna ochuťte solí, sušeným oreganem a pepřem. Maso smažte na pánvi s rozpáleným olejem a rozpuštěným máslem 3–6 minut z každé strany, dozlatova. 

2. KROK

Maso z pánve vyjměte a na výpeku smažte na proužky nakrájenou cibuli 2–3 minuty. Poté přidejte oloupané a nakrájené brambory s mrkví. Zeleninu osolte a smažte ji 8 minut na mírném ohni. 

3. KROK

Následně přidejte nadrobno nakrájený česnek s nasekanou petrželkou a pokračujte ve smažení další 2 minuty.

Poznámka: Během smažení zeleninu každé 2 minuty promíchejte.

4. KROK

Zeleninu odstavte z tepla a v jiné pánvi smíchejte med se sójovou omáčkou, rajčatovou omáčkou a hořčicí. 

Tip: Rajčatovou omáčku můžete nahradit kečupem.

5. KROK

Po 3 minutách přidejte citronovou šťávu a hotovu omáčkou zalijte zeleninu, na kterou jste položili maso. Kuřecí stehna s bramborami pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 25–35 minut. 

6. KROK

Tip: Výsledný pokrm můžete podávat se zeleninovým salátem. Pokud se rozhodnete pro jeho přípravu, můžete se nechat inspirovat postupem níže ve videu.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Olgas Küche

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů