Kuřecí stehna s bramborami a medovou omáčkou - postup přípravy
Šťavnatá kuřecí stehna s bramborami, podle tradičního staroněmeckého receptu, vás ohromí svou křehkostí. Skvěle se hodí ke všednímu i slavnostnímu obědu.
Maso
Zelenina
Omáčka
Kuřecí stehna ochuťte solí, sušeným oreganem a pepřem. Maso smažte na pánvi s rozpáleným olejem a rozpuštěným máslem 3–6 minut z každé strany, dozlatova.
Maso z pánve vyjměte a na výpeku smažte na proužky nakrájenou cibuli 2–3 minuty. Poté přidejte oloupané a nakrájené brambory s mrkví. Zeleninu osolte a smažte ji 8 minut na mírném ohni.
Následně přidejte nadrobno nakrájený česnek s nasekanou petrželkou a pokračujte ve smažení další 2 minuty.
Poznámka: Během smažení zeleninu každé 2 minuty promíchejte.
Zeleninu odstavte z tepla a v jiné pánvi smíchejte med se sójovou omáčkou, rajčatovou omáčkou a hořčicí.
Tip: Rajčatovou omáčku můžete nahradit kečupem.
Po 3 minutách přidejte citronovou šťávu a hotovu omáčkou zalijte zeleninu, na kterou jste položili maso. Kuřecí stehna s bramborami pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 25–35 minut.
Tip: Výsledný pokrm můžete podávat se zeleninovým salátem. Pokud se rozhodnete pro jeho přípravu, můžete se nechat inspirovat postupem níže ve videu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Olgas Küche
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.